31 Ekim 2009 Cumartesi

Android ve üzerindeki kara Google Bulutları



Yazı Tarihi: 31 Ekim 2009; 4:27:32

Root atılmamış Android cihazlarda dahili hafızaya 256 MB'a kadar uygulama yükleme sınırı (ve bunun sonucu olarak reelde kısıtlı miktarda dahili hafıza) varken, uygulamaların neden SD kartlara kurulamadığını biliyor musunuz?

Google önümüzdeki yıl Android cihazlar için uzaktan veri depolama servisini açıp uygulamalarınızı Google'a yükleyip oradan 3G/WLAN/4G üzerinden çalıştımayı sunduğu zaman* biliyor olacaksınız.

Rehberinizi verin Google tutsun, maillerinizi, SMS'lerinizi, notlarınızı, takviminizi, programlarınızı, oyunlarınızı da verin Google'da dursun; bahanesi kolayca senkronizasyon olsun. Tüm internet geçmişinizi ya sizin sisteminizdeki Google araçları ya da web sitelerindeki Google Analytics kodları ile belirleyebilsin. Google bir yandan da GSM kulelerinden ve GPS üzerinden sizi izlesin, nerede olduğunuzu bilsin. Hatta size yol tarif etsin. Hepsi de
ücretsiz (!) olsun.

Siz bu kadar kişisel ve mahrem bilginizi kendiniz dışında birine kolay kolay verir misiniz ki, tüm geliri reklam olan Google adında bir firmaya da güvenesiniz? Bir örnek vereceğim, çok basit bir örnek..

Google Android cihaz size yol tarif ediyor ve sizin A noktasına varmanız gerekiyor. B ve C caddelerinden oraya gidebilirsiniz, ancak sizin geçmişte internette yaptığınız aramaları ve akabinde girdiğiniz siteleri zaten bilen Google size daha önce ilgilendiğiniz X marka ürünü satan müşterilerinin daha çok bulunduğu B caddesine sokacak. Üstelik B caddesinde trafik tıkalı fakat C caddesi boş ise Google Maps bunu hiç umursamayacak çünkü sıkışık trafikte B caddesindeki mağazalara daha uzun süre maruz kalacaksınız.

Augmented Reality denilen GPS+Kamera+Web+Pusula dörtlemesinin peşinden bu denli (Tüm büyükler yarışıyor..) koşulmasının nedeni de bu; (web geçmişinizden analizle bulunan) ilgilendiğiniz bir ürünün yakınınızdaki bir mağazadaki fiyatını kamerayı o yöne çevirmek suretiyle ekranınızda görebileceksiniz (ilk örnekler)

Google sunar: "Azınlık Raporu" filmindeki gibi "şahsınıza özel reklamlar" dünyasına hoşgeldiniz ;)
(Ya da bir başka deyişle Goethe'nin "Faust"u olma durumuna...)


Aşağıda, konu ile oldukça alakalı "Google Toilet" videosunu paylaşıyorum. Mutlaka izleyin, düşünün, düşünün, düşünün...




*: http://www.mobilecrunch.com/2009/10/29/here-are-all-the-great-android-games-the-answer-is-simpler-than-we-think/ 

Kevin Dill - October 30th, 2009 at 5:53 am CDT

We have a partial solution at this time to some of the Android storage woes. Remote file storage is available for the Android which emulates local storage for predominantly multimedia. We offer that service at Android Storage. We are working on technology and an app which will actually allow apps to be stored completely remote and then be “temped” to the phone via a stream and operated under a master app. That will be coming before spring. This changes the playing field and allows devices to fully take advantage of “virtually” unlimited app and storage memory with the improvements in 3G, 4G, and WIFI availability.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder